Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

Békés Géza ikonfestő

2008. március 31. hétfő

Békés Géza ikonfestő görög ősöktől származik. Családjában többszáz éve szolgálnak keleti papok, szerzetesek. Ősei között nyakas székely és hétszilvafás hajdúnemes is található. Tízéves korától kántorkodott édesapja mellett, ami pénzkereső állás lévén korán a felnőttek közé emelte. „Az ikonok látványa naponta több órán át simogatta szememet, számomra ez az élet természetes közege.” – mondja.

A kiállításmegnyitó 1. része:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Európa nyugati kultúrkörébe születni és ott felnőni szerencse és véletlen kérdése. A keleti kultúra kincsei bármilyen döbbenetes hatással is lehetnek ránk, de idegenek maradnak számunkra. Az ikonok titkaira így mindegyikünk kíváncsi, az ikonok mindenkihez szólnak. Szellemi hátterüket felderítve juthatunk megértésükhöz. Az ikonok nem egy képzeletbeli camera obscurával leképzett festmények, inkább egy kaleidoszkóp csodájához hasonlóak. Nem hagyományos vallási műtárgyak, nem a hit kimutatására szolgáló jelképek.

A kiállításmegnyitó 2. része:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Békés Géza kiállításmegnyitóján művein keresztül a szakrális művészetet annak vallástörténeti összefüggéseiben ismerhetjük meg.

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)