Egy kis gasztronómia
Mit szólnának hozzá, ha ma főznénk valami finomat? S hogy ennek mi köze van a kultúrához? A konyhaművészet mára – s tegyük hozzá: méltán – bevonult a művészeti ágak sorába. Minden nemzet az őseitől örökölt tradíciókat, hagyományokat viszi tovább e téren is.
Bálmos… mi lehet ez? A kérdésre a választ Székelyföldön találtuk meg.
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
S most egy kis magyar valóság. Sajnos bizonyára sok háziasszonyt foglalkoztat az „olcsón, finomat főzni” feladat. S hogy az étel ne csak finom, hanem egyben tápláló is legyen. Mint például egy gazdag zöldségleves és szalagos fánk… Jó étvágyat hozzá!
Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Ugye nem bánják, hogy a sokcsillagos szállodák néha zavarbaejtően művészi ételkompozíciói helyett mindenki számára elérhető ételeket szolgáltunk fel Önöknek? Hisszük, hogy ezek azok, amelyek egy társadalom történelméhez, identitásához tartoznak, s ezáltal kultúrájuk részét képezik. Próbálják ki Önök is! Kellemes főzőcskézést!
Kapcsolódó videó
1 vélemény : “Gasztronómia – Főzés kis pénzből és “Bálmos””
Írja meg véleményét
Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.
április 28th, 2008 at 23:31
Nagyon tetszett a műsor, kipróbáltam a receptet és nagyon finom!! Várom a folytatást. Gratulálok S Zsuzsa