Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

2008. január 6. vasárnap

Segítség

Ha akadozik a videó lejátszása és nem tudja folyamatosan végignézni az aktuális filmet:
-állítsa meg a lejátszást a képernyőre kattintva
-várja meg a videó letöltődését (ezt az alsó csíkon láthatja)
-ha letöltődött, akkor indítsa el újra a lejátszást

Felhasználóknak: a kulturalis.tv felépítéséről – Mit hol talál?

A Kezdőlapon mindig a legfrissebb videót, valamint sorrendben a 10 legutóbb közzétett videót találhatják meg,  alatta 20, véletlenszerűen kiválasztott videó ajánlattal (a http://www.kulturalis.tv/ böngészőbe történő beírásakor).

A menüstruktúra bal és jobb oldali részre oszlik.

A bal menüoszlopban 4 navigációs blokkot találnak. A legfelső a KMTV bemutatkozás címet viseli, ahol a Kulturális és Művészeti TV-vel kapcsolatos általános – szöveges – információk olvashatók (Köszöntő, Ingyen Online TV, Partnereink). Itt található művészek számára kiírt pályázati felhívásunk referenciafilm készítésére (Pályázat), a Segítség menüpontban (itt) pedig néhány fontos információt osztunk meg Önökkel az oldal használatáról. Végül a Kapcsolat menüpontban elérhetőségeinket tüntettük fel.

A második blokkban (Művészek/Együttesek) a legördülő menüből a Kulturális és Művészeti TV kínálatában szereplő műsorok között előadók, szereplők, szerzők szerint válogathatnak, illetve a teljes listát ABC-sorrendben a Művészek/ együttesek teljes listája szövegre kattintva tekinthetik át. Az előadókhoz igyekszünk komplett műsorokat rendelni, azaz ha pl. rendelkezésünkre áll egy teljes koncert felvétele, a Művészek/Együttesek menüben az előadót kiválasztva a koncertfelvételt nagyobb blokkokra bontva, annak folyamatában tekinthetik meg (pl. egy másfél órás koncertet 3 részletben, a gyorsabb letöltődés érdekében). E mellett a komplett előadásokat számokra bontva is közzétesszük, a jobb oldali menüstruktúrában található művészeti ágaknak – műfajoknak megfelelő kategóriában, melyek linkjei az adott előadónál szintén megtalálhatóak.

A harmadik blokkban (Intézmények) a kulturális, művészeti, oktatási intézményektől érkezett teljes műsorokat tesszük közzé, a Művészek/Együttesek menüponthoz hasonló struktúrában (azaz az adott intézmény kategóriájában a teljes előadást kb. 30 perces darabokban, az egyes műsorszámokat pedig a megfelelő műfaj kategórájában). A szereplő intézmények listáját a Kulturális, művészeti és oktatási intézmények műsorai linkre kattintva, ABC-sorrendben tekinthetik meg.

A negyedik, utolsó blokkban (Rendezvények) a kulturális-művészeti fesztiválokon, rendezvényeken, eseményeken készült felvételeket tekinthetik meg, fenti logika szerint (teljes anyagok nagyobb részletekben itt, egyes műsorszámok a műfajoknál ill. a fellépő művészek/együttesek kategóriáiban). A teljes kínálatot a Kulturális-művészeti fesztiválokon, rendezvényeken készült videók linkre kattintva ABC-sorrendben tekinthetik át.

A jobb oldali menüoszlop 8 gombot tartalmaz: legfelül, fehér színnel az Online Kottatár, amelyben zeneművészettel foglalkozó látogatóink számára kínálunk igazi különlegességeket repertoárjuk bővítéséhez (részben térítéses szolgáltatásként). Alsó fehér gombunk pedig a Kulturális Híradó, amely az eddig elkészült kedvcsináló hírműsoraink archívumát tartalmazza.

A középső 6 színes gomb pedig a különböző művészeti ágakat jelöli, sorrendben:

  • Alkotóművészet – bordó színnel
  • Irodalom – türkizzel
  • Kisfilm – sötétkékkel
  • Színház – pirossal
  • Tánc – zölddel
  • Zene – barnával

A fő menüpontok lenyithatóak, ahol az adott kategóriához tartozó további menüpontok – a művészeti ág műfajai – szerint csoportosítva találják az egyes műsorszámokat. Egy-egy alkategóriában (pl. Néptánc) a megtalálható videók fordított időrendi sorrendben helyezkednek el, az aktuálissal a tetején. Ezután következik a 10 legutóbb közzétett videó listája, majd 20 véletlenszerűen kiválasztott videóajánló, természetesen az adott alkategóriában (példánkban a Néptánc).

A kategóriarendszer a következőképpen épül fel:

Alkotóművészet

Festészet

Fotóművészet

Iparművészet

Népművészet

Szobrászat

Irodalom

Próza

Regények

Versek

Kisfilm

Kisfilmek

Interjúk

Színház

Bábszínház

Gyermekszínház

Pantomim

Színpadi mű

Táncszínház

Tánc

Balett

Flamenco

Gyermektánc

Indiai tánc

Kortárs tánc

Mazsorett

Modern tánc

Néptánc

Társastánc

Történelmi táncok

Zene

Cigányzene

Egyházi zene

Énekelt versek

Gyermek / Ifjúsági

Jazz, ragtime és hasonlók

Klasszikus zene

Klezmer zene

Kortárs zene

Magyar nóta

Musical

Népzene

Opera, daljáték

Operett

Popzene

Rap

Régizene

Rockzene

Sanzon

Tánczene, táncdal

Világzene

Az http://www.kulturalis.tv/ portál alapvetően a kulturált és igényes szórakozás biztosítás céljából jött létre, ezért bátorítjuk Önöket, hogy böngésszenek bátran, minden kategória tartogathat valamilyen érdekes meglepetést!

Ugyan a Kulturális és Művészeti Televízió 2009 júniusában történt átalakításának egyik fő célja a strukturák letisztítása és a navigáció megkönnyítése, egyértelműbbé tétele volt, előfordulhat, hogy egy kategóriában nem találja meg a kedves Látogató, amit keres. A szabadszöveges keresést biztosító “Keresés” doboz a fejléc jobb alsó sarkában (a csillagok mellett) segít ebben.

Hozzászólást írni, véleményt közölni regisztrált felhasználóink tudnak (a regisztráció ingyenes, a jobb menüoszlop tetején tehetik meg a Regisztráció menüpont alatt). Regiszrált felhasználóink az ugyanitt található Bejelentkezés linken tudnak belépni az oldalra. Hozzászólni a bejegyzés alján található “Írjon véleményt” címszó alatt megjelenő szövegdobozban lehet, ahová beírhatja üzenetét. Ez elküldés után a szerkesztőséghez kerül, amely moderáció után jeleníti meg véleményét az oldalon, az adott műsorhoz kapcsolva.

Reméljük, hogy megújult oldalunk mind megjelenésében, mind tartalmában és funkciójában elnyeri az Önök tetszését, bármilyen építő jellegű észrevételt, kritikát szívesen fogadunk! A Kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségeinket bármilyen kérdés felmerülése esetén állunk rendelkezésükre.

Kellemes böngészést kívánunk!