Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

Argentin tangó és flamenco

2008. április 1. kedd

Az argentin tangóban minden benne van, ami férfi és nő között megtörténhet. Ennek köszönhetően kifogyhatatlan tárházát jelenti a történeteknek, melyek emberekről, emberi viszonyokról szólnak. A budapesti Argentin Tangó Táncszínház vezetője és koreográfusa Budai László, aki 21 éves táncos múlttal a háta mögött szinte mindent elért, ami ebben a szakmában lehetséges. Jelenleg főként oktat és koreografál, önálló darabjait folyamatosan nagy sikerrel játszották a Nemzeti Táncszínházban. A Tangó Expressz és a Lélekhúrok is 2005-ben készült.
“A pályaudvar az emberi élet állomásainak szimbóluma. Vonatok érkeznek és indulnak, emberek találkoznak és búcsúznak, érzelmek születnek és változnak.” A Tangó Express című darabban a pályaudvar díszletei közt az argentín tangót ötvözik a modern tánccal. A produkcióhoz választott muzsikák a régi korok dalaitól a kortárs zene világáig ívelnek. Különböző sorsok, jellemek tükröződnek a táncokban, ami élőzenével és énekkel válik egésszé a darab folyamán.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

A Lélekhúrok című tangó-flamenco táncjáték Lippai Andrea táncművész és a Budai László vezette Argentin Tangó Táncszínház közös produkciója. Ebben először volt látható közös színpadon tangó és flamenco, hogy együtt, egész estés darabban meséljen el egy történetet. E két varázslatos, markáns, érzelmekkel teli, kifejező tánc találkozása az élőzene és az elhangzó versek zenéje által válik teljessé.
A “Lélekhúrok” a fejlődésről szól. Arról, hogy a születéskor kettészakadt külső és belső világ hogyan közelít egymáshoz, és talál végül a megélt élethelyzetek nyomán újra egymásra. A belsőt, a női minőséget a flamenco, a külsőt, a férfi minőséget a tangó jeleníti meg. Az életet érzelmein át érzékelő énrész és a boldogságot másokban kereső én tánca ez.
A tangó mint táncműfaj is új lehetőségeket jelent a színpadi tánc területén. A látványos elemekkel tarkított, komoly technikai tudást igénylő előadásmód, a zenét maximálisan követő-használó, állandóan vibráló és változó dinamika és az emocionális gazdagság együttes megléte izgalmas kihívást jelent koreográfusnak és táncosnak egyaránt.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)