Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

A X. Országos Nemzetiségi Fesztivál 2009. április 25-26. került megrendezésre.
A fellépők közül ma a budapesti Cerbul de Aur Román Néptáncegyüttest mutatjuk be Önöknek.

A felvételt Petky Mátyás készítette.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.


1999-ig a magyar közönség csak ritkán láthatott román néptáncost a magyar színpadokon, nem élvezhette azokat táncházakban. A  Cerbul de Aur Román Néptáncegyüttes létrehozásának ez volt az egyik indítéka. Céljuk, hogy minél többet megmutassanak ebből az egyedülállóan érdekes és változatos népi kultúrából. Koreográfiáikban törekednek arra, hogy a táncok megtartsák eredeti tartalmukat, ugyanakkor színpadi előadóként igyekeznek megfelelni a mai néző kényes és kifinomult ízlésének is. A táncházakban megtanítják a különböző néprajzi dialektusok jellemző táncait.

Színpadi repertoárjukon Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Máramaros, Dél-Erdély táncai szerepelnek. Az együttesben egyaránt táncolnak magyar és román fiatalok. A koreográfiák nagy részét Marin Barbu koreográfus készíti számukra.

Munkájuk során sok segítséget kapnak a Budapesti Román Kulturális Intézettől is. Táncpróbáiknak a Törekvés Művelődési Központ ad otthont.


Együttesvezetők: Lakatos András, Födő Tamás.


Az együttes rendszeres és sikeres szereplője a hazai és nemzetközi folklórrendezvényeknek, fesztiváloknak. Díjaik közül legbüszkébbek a 2001-ben Tulceában (Románia) elnyert kiváló CIOFF minősítésre.

Kucsszó:

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)