Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek közreműködésével, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében.

Az alábbi felvételen a 30 éves, megújult Dűvő zenekar lemezbemutató koncertjét láthatják.

Helyszín és időpont: Papp László  Budapest Sportaréna, 2009. április 4-5.

A felvételt Andics Alpár készítette.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.


Akik nyomon követik az együttes munkáját, már tudják, hogy 2008. augusztusában fontos változás történt életükben: az „örök” Hrúz testvérekhez, Déneshez és Szabolcshoz a szintén salgótarjáni, tehetséges fiatal énekes, Kubinyi Júlia, illetve a Méta zenekarban éppen húsz éve együtt muzsikáló brácsa-bőgő szekció, Nagy Zsolt és Mohácsy Albert csatlakozott. Állandó vendégként pedig Unger Balázs cimbalmos erősíti a csapatot – élőben és a lemezen egyaránt.


A frissen megjelent, majd’ 70 perces CD-n a magyar nyelvterület különböző tájegységeinek muzsikái, dalai szólalnak meg – sorrendben egy-egy szászcsávási, szatmári, kalotaszegi, magyarszováti, magyarpalatkai, gömöri, tarcaszentpéteri, gyimesi, bonchidai, erdőszombattelki és madocsai összeállítás.


A jubiláló zenekar ezzel tehát nem összegzést készített az elmúlt három évtizedről, inkább a következő évek irányvonalát vetíti előre.

2009. április 5-én, a XXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár vasárnap esti gálaműsorában ebből adnak ízelítőt a Jászság Népi Együttes, a Nógrád Táncegyüttes és a Balassi Táncegyüttes tagjainak közreműködésével.

Kucsszó: ,

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)