Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

A X. Országos Nemzetiségi Fesztivál 2009. április 25-26. került megrendezésre.
A fellépők közül ma a szekszárdi “Ifjú Szív” Magyarországi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttest mutatjuk be Önöknek.

A felvételt Petky Mátyás készítette.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.


Az “Ifjú Szív” Magyarországi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes 1989. november 1-én alakult Szekszárdon a Dienes Valéria Általános Iskolában.

Jelenleg 4 korcsoportban dolgozik. Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán kétszer minősült, 6 arany és 5 ezüst, valamint 2 nemzetközi minősítést tudhat magáénak.

2001-ben az UNICEF 55. születésnapján egyedüli meghívottként képviselte a magyarországi német néptáncegyütteseket Budapesten.

Több ízben vett részt a fővárosban a Nemzeti Múzeum kertjében rendezett március 15.-i programon, melyért miniszteri köszönőlevelet kapott.

Képviselte továbbá hazánkat külföldön, pl. Romániában, Németországban, Ausztriában. De hazai fesztiválokon is rendszeresen részt vesznek, Mezőkövesden, Békéscsabán, Balatonberényben, de szűkebb környezetükben is.

2003-ban a CIVIL-ek által alapított “Szomjú György” díjat mint tánccsoport elsőként kapta meg.

Az együttes művészeti vezetője: Gaálné Hoffercsik Dóra a Gyermekekért Plakett ezüst és arany fokozatával kitüntetett táncoktató-koreográfus.

Az együttes vezetője: Gaál László a Gyermekekért Plakett ezüst és arany fokozatával, valamint a Gyermekekért Szeretettel kitüntetett táncoktató-koreográfus.

Kucsszó: ,

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)