Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

A Jászság Népi Együttes önálló produkciója a „Boldog lelkek tánca”, mely az erdélyi Kis és Nagy Küküllő közti terület magyar, román és cigány tánc- és zenekultúrájába ad betekintést a teljesség igénye nélkül, törekedve az elmélyült hitelességre.

A következő videón a teljes műsor megtekinthető. Kisebb részekre tagoltuk, hogy könnyebb legyen előre-hátra mozogni a műsor folyamán, de sorban nézve az egész egyben is fantasztikus élményt nyújt.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Rendező koreográfus: Szűcs Gábor
Zenei szerkesztő: Hrúz Dénes, Pál Mihály
Koreográfusok: Busai Norbert, Dudás Dániel, Kökény Richárd, Szűcs Gábor
Szakmai munkatársak: Busai Zsuzsanna, Mosóczi Lívia, Vajai Franciska, Urbán Mária
Ének: Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili, Németh Ferenc
Kísérő zenekar: Dűvő zenekar
Közreműködik: Pál Mihál

Egy-egy kép a mai kor érzésvilágán keresztül, a régmúlt megidézésén át, lelkületünk pillanatnyi állapotának, rezdülésének tükröződése az ének, zene és tánc nyelvén. A már nem és még élő adatközlő táncosok, zenészek lelki világának hatása az alkotókra, muzsikusokra, táncosokra egy közösség előadásában. A produkcióban Magyarszentbenedeki, Magyarózdi magyar táncok, Haranglábi, Gombostelki román és Désfalvi, Szászcsávási cigány táncok jelennek meg.

A Jászság Népi Együttesben számos szólótáncosi díjjal, Népművészet Ifjú Mestere kitüntetéssel rendelkező táncos tevékenykedik, akik itthon és külföldön egyaránt oktatnak tanfolyamokon, táncházakat vezetnek, koreográfiákat készítenek együtteseknél. Művészeti munkájuk egyik legnagyobb elismeréseként megkapták az „Örökös Kiváló Együttes” címet és 2006-ban a „Bartók díjat”.

„A kultúrát nem lehet megörökölni, Az elődök kultúrája egy-kettőre elpárolog, Ha minden nemzedék újból és újból Meg nem szerzi magának. – írja Kodály.

Hagyományok nélkül nincs jövője a nemzetnek. – A Jászság Népi Együttes igazán élen jár a hagyományok megőrzésében.

A Jászság Népi Együttes honlapja>

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)