Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

Dresch Quartet

2008. február 19. kedd

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

A fenti videó a Dresch Quartet Fonó Budai Zeneház-ban, a 2007 november 23-24-i Tükörfolyó fesztivál keretében előadott műsorának felvétele. Jó szórakozást hozzá.

“Rájöttem, hogy a zene egész embert kíván, beleértve, hogy honnan és kiktől jön – az fog a hangszeren megszólalni. Így támadt arra igényem, hogy a saját élményeimet játsszam. Ugyanis gyakorlás közben feltűnt, hogy miközben az első kis darabjaim létrejöttek, a nagyszüleimre gondoltam. Azóta is fontos ez az irány. Hogy az én szeretteim mindig ott legyenek a lelkemben.” – vallja Dresch Mihály.

Dresch Mihály 1984-ben alakította meg első saját zenekarát. Sok-sok tagságbeli változás után 2004 óta zenélnek a mostani felállásban. Legutóbbi lemezüket 2004 tavaszán adták ki, melyet a Jazzwise magazin kimagaslónak minősített. Ugyanezt a korongot választotta meg a Gramofon Magazin az Év Jazzlemezének, majd 2005-ben Dresch Mihály az Év Jazz-zenésze címet kapta meg. A nemzetközi visszhang sem fukarkodik dicséretekben: “Ha Dresch-t hallgatjuk sejthetjük, hogy hanzott volna John Coltrane, ha magyarnak született volna” írta a Der Standard 2005 októberében. A Quartet ljubljanai fellépése után egy szlovén újság szerint pedig “Dresch napjaink egyik legmeghatározóbb kortárs zenésze. Jan Garbarek, Pat Metheny és a többi szupersztár – egyiket sem lehet hasonlítani Dresch Mihályhoz.”

http://www.adform.hu/dresch_quartet.htm

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)