Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

Bogár István 2006 Karácsonyán hunyt el, s távozásával nemcsak az általa alapított Budapesti Strauss Zenekar és Orchestra Femina veszített sokat, hanem a teljes magyar zenei élet is.

2008. január 13-án, vasárnap du. 15:00 órakor a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban Bogár István tiszteletére emlékkoncerten lépett fel a Budapesti Strauss Zenekar Deák András vezényletével.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Műsor:

Waldteufel: Espagna – keringő
Bogár István: 3 erdélyi kép (1981)
Concertino folklorico (1983)
4 Hommage (1990)
Doppler: Rigoletto fantázia (Bogár I. átirata)

Szünet

J. Strauss: A királyné csipkekendője – nyitány
Ahol a citromfák virágoznak – keringő
Im Krapfenwald – polka
Kincs keringő
Jockey polka
Perzsa induló
Déli rózsák – keringő
Mennydörgés és villámlás – gyorspolka

Közreműködik:
Csáky-Bogár Rita (hegedű)
Szecsődi Ferenc (hegedű)
Kovács Imre (fuvola)
A Budapesti Strauss Zenekar

Vezényel:
Deák András

Bogár István 1937-ben született Budapesten. Zongora-, harmonika-, harsona-előtanulmányok után az orgonaszakon végzett, majd 1962-ben Szervánszky Endrénél szerezte meg zeneszerzői diplomáját.

Zenetanári munkássága után 1968-tól a Zeneműkiadó főszerkesztő-helyettese, 1972-től az Országos Filharmónia fődramaturgja, 1976-tól a Ferencsik János vezette ÁHZ művészeti főtitkára, 1982-től a Magyar Rádió zenei együtteseinek igazgatója volt.
1988-tól csak komponálással és dirigálással foglalkozott, közben néhány évig a Főiskola fúvós karnagy továbbképző szakán tanított.

Zeneszerzőként – elsősorban fúvós művei révén – világszerte ismert, de a legtöbbet játszott zenekari, kamara- és versenyművein kívül kórusművei is gyakran megszólalnak.
Mint zeneszerző több hazai és nemzetközi pályázat díjnyertese. Szakma és tudományos felkészültségét bizonyítja, hogy „A rézfúvós hangszerek” címmel könyve is megjelent. Műveit a legnagyobb világcégek jelentették meg: Belwin & Mills N.Y., Boosey & Hawkes, Brassium, Brockmans & van Poppel, Editio Musica, Eulenburg, Deutcher Verlag, Szojuz Kompozitorov.

2005-ben lakóhelye – tisztelete jeléül – Törökbálint díszpolgárává választotta.

Kucsszó: , , ,

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)