Online MLM

Lúgosító kávé

MLM hálózatépítés őszintén

DXN kávé

Pozitív Változás az ÉLETben

2006. november 23-án a Thália Színházban tartott “V. Határon Túli Magyarok Zenéje” jótékonysági gálakoncerten fellépők közül ma az Üsztürü Együttes műsorát láthatják. Jó szórakozást kívánunk!


A gálakoncertről bővebben itt olvashatnak.


A felvételt a Periferic Records Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Az ÜSZTÜRÜ együttes 1992 májusában alakult Kolozsváron. Alapítói a kolozsvári Major Levente prímás és Könczei Csongor brácsás, valamint a korondi Szász József brácsás és Szász Lőrinc bőgős testvérek.


A népzene alapjait a Brassai Sámuel Gimnázium ,,Bogáncs” néptánccsoportjának zenei kíséreteként sajátították el (ahol utóbb Könczei Csongor a tánckar vezetését választva kivált a zenekarból). A gimnázium elvégeztével Major Levente és Könczei Csongor néprajz szakon, a Szász testvérek a Műegyetemen diplomáztak.


Még egyetemi hallgatókként 1992-ben a sepsiszentgyörgyi Háromszék Állami Népi Együtteshez szerződtek Könczei Árpád akkori művészeti vezető hívására. Itt csatlakozott hozzájuk a marosvásárhelyi Moldován Horváth István prímás, valamint a székelykeresztúri Demeter Erika énekes-táncos. A Háromszék Együttes kísérő zenekaraként az “Apám tánca” és az “A menyasszony szép virág” című produkciókban nemcsak szakmai rutinjukat, hanem erdélyi hírnevüket is megalapozták. Az említett együttesek kíséretén kívül az ÜSZTÜRÜ rendszeresen muzsikál táncházakban néptánctáborokban és különböző rendezvényeken, fellépéseken Európa számos országában.

Kucsszó: , ,

Kapcsolódó videó

 

Írja meg véleményét

Kizárólag belépett felhasználóink véleményére számítunk.


Videó ajánló: (új videók)